<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3529442&amp;fmt=gif">

1 min read

Norsk leverandør av smarte søk til Kungliga Tekniska Högskolan

Oslo, 11. juni 2018Kungliga tekniska högskolan (KTH), Sveriges største teknologiske utdanningsinstitusjon, valgte søketeknologi fra norske ayfie da nettstedet vokste fra tidligere søkemotor. Brukerne av tjenesten rapporterer allerede om bedre og mer relevante søkeresultater.

I takt med at antall forskere, studenter og prosjekter øker, blir KTHs nettsted stadig mer omfangsrikt. Da deres tidligere søkemotor ikke lenger kunne henge med, valgte de å se til Norge for en ny løsning. ayfie, med kontorer i Sverige, USA og Tyskland samt hovedkontor i Oslo, ble valgt etter en omfattende vurdering. ayfie sin løsning gir KTH helt nye muligheter for å levere smarte søkefunksjoner.

– Våre løsninger bruker avansert søketeknologi med svært mange muligheter for å tilpasse og justere søkene. Målet er at brukerne skal få økt verdi og bedre treff, og det er gledelig å se at vi har lykkes hos KTH, sier Truls Baklid, administrerende direktør i ayfie.

Løsningen har nå vært i funksjon et par måneder og brukerne melder blant annet at de verdsetter nye muligheter til å bruke filter for spisse sine søk. Søket gir også svært gode forslag og alternativer basert på KTH sitt innhold, og selv ved feilstaving eller for snevre søk er det enkelt for brukerne å finne riktig informasjon.

Ved innføring av ny søkefunksjon kom også en rekke andre forbedringer. KTH fikk nå muligheten til å spesifisere søkeinnholdet, legge til mer utførlige søkeforslag, smarte personsøk, diskusjonsgrupper, program og kurs. Kth_logo

Den tidligere løsningen hadde begrensninger for viktige krav som støtte for svensk språk, automatiske søkeforslag og søkefilter. KTH ønsket med ayfie sin løsning å å kunne indeksere passordbeskyttet innhold, et krav som konkurrerende løsninger ikke kunne oppfylle. ayfie Predictor håndterer synonymer og stoppord, noe som gir en bedret brukeropplevelse. KTH sin egen utviklingsavdeling ønsket en løsning hvor de kunne påvirke rankingen av søkeresultatene.

– Det var viktig for oss at vi kunne oppfylle alle KTHs funksjonalitetskrav og levere en komplett løsning med kort oppstartstid. KTH har vist stor forståelse for produktene vi leverer, blant annet fordi vi kunne vise mye av ønsket funksjonalitet i forkant av implementeringen. Dette gjorde det enklere for oss å tilpasse oss KTH sine krav og levere ønsket løsning med god kvalitet, sier Baklid.

Søkeløsningen er basert på to produkter: søkemotoren ayfie Locator og ayfie Predictor, som tilpasser og forbedrer søkene og kommer med forslag basert på KTH sitt innhold.

– Vi vil støtte KTH med løpende forbedringer av løsningen. Det finnes også planer om å legge til spesialsøk, som søk på enkeltpersoner og deres kompetanse. Den type funksjonalitet som man kjenner fra LinkedIn, avslutter Baklid. 

 

BDO fornyer 3-årig lisensavtale med ayfie

BDO fornyer 3-årig lisensavtale med ayfie

ayfie bekrefter i dag at revisjons- og rådgivingsselskapet BDO fortsetter samarbeidet og forlenger lisensavtalen med tre nye år. ayfie leverer...

Read More
ayfie satser i London med kunstig intelligens til advokatbransjen

ayfie satser i London med kunstig intelligens til advokatbransjen

Oslo, 24. august, 2018 – ayfie åpner kontor i London for å styrke satsningen i det britiske markedet. Kontoret blir en del av Barclays Eagle Labs nye...

Read More