<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=3529442&amp;fmt=gif">

1 min read

Fusjonerer for å bli størst på søk og tekstanalyse

Oslo, 8 mars, 2018VirtualWorks Group slår sammen sine to forretningsområder Ayfie og VirtualWorks, og danner Ayfie Group som har som mål å bli en ledende aktør innen det raskt voksende internasjonale markedet for søk og tekstanalyse.  

Kundene ønsker løsninger som kombinerer søk og tekstanalyse, noe de får når vi nå slår sammen produktene og teknologien til Ayfie og VirtualWorks. Vi vil nå tilby innovative og komplette løsninger under én merkevare, og det skal gjøre det enklere å nå bredere ut i våre kjernemarkeder i Europa og USA, forklarer Erik Baklid, konsernsjef for Ayfie Group.  

VirtualWorks ble startet i 2009 med fokus på smarte søkeløsninger for bedrifter, mens Ayfie ble etablert i USA høsten 2016 for å ta en posisjon innen avanserte tekst- og innholdsanalyse av store mengder bedriftsdata, ved bruk av maskinlæring og kunstig intelligens.

– Ayfie skal nå sette standarden for det vi kaller «Big Text», altså, prosessering, analyse og søk av store mengder data i form av ustrukturert innhold. Virksomheter får stadig større datamengder og har store utfordringer med å ha oversikt samt benytte verdifull informasjon som ligger i allerede genererte data. Ayfie baserer seg på mer enn 30 års forskning på lingvistikk, og kombinerer språkforståelse med maskinlæring for å skape markedets kraftigste verktøy for selskaper som trenger innsikt og oversikt over innholdet i sine data, sier Erik Baklid.  

Både Ayfie og Virtualworks avsluttet 2017 meget sterkt med å signere kontrakter for totalt 43 millioner kroner i fjerde kvartal. Flere av de nye avtalene omfatter en kombinasjon av begge selskapers produkter. Blant bransjene som viser særlig interesse og behov for løsningene er advokatbransjen, finansnæringen og helsesektoren. Løsningene Ayfie nå leverer kan tilpasses ulike bransjer og virksomheter av alle størrelser, og skreddersys den enkelte bedrift. 

– Ved å slå sammen selskapene får vi en sterkere produktportefølje, samtidig som organisasjonen blir mer effektiv og strømlinjeformet. Vi mener dette vil gjøre oss bedre rigget for videre vekst og øke både markedsandeler, omsetning og marginer. Derfor er det et viktig steg mot målet om børsnotering i løpet av året, avslutter Baklid.  

Morselskapet Ayfie Group AS, er basert Oslo og har heleide datterselskap i Norge, Sverige, Tyskland og USA.

 

For mer informasjon kontakt: 

 

BDO fornyer 3-årig lisensavtale med ayfie

BDO fornyer 3-årig lisensavtale med ayfie

ayfie bekrefter i dag at revisjons- og rådgivingsselskapet BDO fortsetter samarbeidet og forlenger lisensavtalen med tre nye år. ayfie leverer...

Read More
ayfie satser i London med kunstig intelligens til advokatbransjen

ayfie satser i London med kunstig intelligens til advokatbransjen

Oslo, 24. august, 2018 – ayfie åpner kontor i London for å styrke satsningen i det britiske markedet. Kontoret blir en del av Barclays Eagle Labs nye...

Read More